Medencefedés telepítése

A medencefedés sínpályát a medence mellé, minimum 2-3-cm-re kell lerögzíteni. A lerögzítést szakszerűen kell elvégezni, mert különben egy viharos időjárás igen nagy kárt tud a fedésben tenni. A sínpályákat vízszintesen kell rögzíteni, de sok esetben a rosszul kivitelezett medence körüli térburkolás ezt nem teszi lehetővé. Érdemes sima felületű – nem terméskő – térburkolatot tenni a medence köré.

A nem megfelelően vízszintes térburkolat esetén a sínpályákat kihézagolással szerintem nem szabad telepíteni, mert idővel a fedés elemeinek mozgathatósága nehézkessé válik.

A sin telepítésén múlik a kivitelezés minősége ezért a nem megfelelő medence körüli térburkolat esetén, el kell készíteni betonból a fedés sínpályának a fogadó helyét.

Sín szélesség (4 elem esetén): 28 cm

A sínpályák rögzítése után

A sínpályák rögzítése után az egyedi méretre legyártott és leszállított elemeket rá kell csúsztatni a sínpályákra.

A legyártott elemeket egy speciális szállítóeszközről, az utcáról kézzel kell bevinni a medencéhez, ami sok estben körülményes lehet, mert a medence általában a lakóingatlan leghátsó részén helyezkedik el és ilyenkor a kerti magas növényzet akadályozó tényező.

Fedés elemeinek mérete: pl.: 1,5 x 4 m

A fedés elemeinek elhelyezése

A fedés elemeinek elhelyezése után azok rögzítő elemeit kell felszerelni a sínre. A fedés a medencéről való teljes letolásakor is fixen rögzíteni kell az elemeket a sínpályához!

Az üvegezés kicsomagolása után

Az üvegezés kicsomagolása után használatba vehető a medence. Ideális feltételek esetén a medence fedés telepítése 40 percet vesz igénybe