Fedés elsődleges hátránya az, hogy nem szép

Medencefedés elsődleges hátránya az, hogy nem szép. „Az újonnan épült medence ékköve a kertnek és nem fogjuk elrondítani azt egy ronda üvegházzal”. Pedig a tapasztalatom az, hogy előbb utóbb úgyis lefedik a kültéri medencét vagy pedig eladásra került az ingatlan.

Fedés másik hátránya, hogy drága. A medencefedés gyártók monopol helyzetben vannak, mert az eltolható mobil szerkezet alumínium vázrendszerét, az alumínium profilt nem lehet üzletben megvásárolni, azt szabadalommal levédve alumínium feldolgozó gyárban gyártatják. A fedés gyártók a legyártott profil méretre hajlítását és az elemek üvegezését, késztermék telepítését végzik.

Egyik nagy alumínium profilgyártó: Sapa Profiles Kft

Megjegyzem, hogy a polikarbonát burkolat viszont több helyen megvásárolható, még a nagyáruházakban is kapható.

4-5 évente megjelenik a piacon egy-egy új medencefedés gyártó, ennek köszönhetően a gyártók egymással folyamatos árversenyben vannak. Megjelennek újabb típusok pl.: vékonyabb burkolattal kedvezőbb árban gyártott termék és idővel a vékonyabb burkolatú rendszer megjelenik az összes gyártó kínálatában is. Érdekes, hogy a fedéstípusok nagyon hasonlóak egymáshoz csak kisebb alumínium profilváltoztatásokban van különbség köztük.