Vízfelszíni redőnyös takarás

Kültéri és beltéri úszómedencék üzemeltetésének alapfeltétele a vízfelszín takarása.

Beltéri medencék esetében a vízfelületi párolgás hőt von el a medencevíztől és a vízpárolgás károsan hat a medencetérre. Üzemeltetési költség optimális szinten tartása miatt igen fontos a használaton kívüli vízfelszín takarása.

Alap esetben úszó buborék fóliával kerül takarásra használaton kívül a medence. A fólia egy kézi működtetésű rozsdamentes acél csévélőszerkezettel mozgatható.

Automatikus mozgathatóság

Automatikus mozgathatóság céljából kerültek előtérbe a redőnyös takarók. A redőnyös takarók gombnyomásra, automatikusan úsznak a vízfelszínre. (A fóliatakaró nem merev, ezért nem automatizálható.)

A redőnycsévélő szerkezete vízfelszín felett vagy vízfelszín alatt kerül elhelyezésre. A vízfelszín alatti elhelyezés a legoptimálisabb megoldás, mert nem vesz el helyet a medencetérből és a medencéből, másodsoron felcsévéléskor nem visz ki vizet a medencepartra. Beltéri medencék tervezésekor fontos figyelembe venni a takarás típusát, mert utólag nem kivitelezhető egy víz alatti elhelyezésű automata redőnyszerkezet elhelyezése!

Kültéri medencék redőnyös takarása

Kültéri medencék redőnyös takarását nem szoktam javasolni. Szabadba a medencefedés a legjobb választás, mert árban egyező a két termék és a fedés több előnnyel rendelkezik.

Redőnyös takarás esetén a vízmelegítés nem érvényesül (fedésnek pedig ez az egyik előnye) és sajnos a redőnyre hulló szennyeződések a medencébe kerülnek amikor az felcsévélésre kerül.

A kültéri redőnyös takarásnak a vízfelszíni párolgás és az éjszakai lehűlés miatti hő veszteség csökkentésében van szerepe. Előnye, hogy automatikus működésű és esztétikus ellentétben egy fóliatakaróval vagy a polikarbonátfedéssel.

 

Bővebb információért, árajánlatért kérem vegye fel a kapcsolatot.